Twee prijzen voor Ecodorp Boekel

Tijdens het duurzaam gebouwd congres in juli 2021 werd bekend gemaakt dat Ecodorp Boekel, een initiatief van o.a. Ad Vlems als winnaar uit de bus kwam in de categorie meest duurzame organisatie. Maar dat niet alleen, Ecodorp Boekel won ook nog eens de publieksprijs.

De jury was, bij monde van Robert Koolen, zeer te spreken over de professionele en integrale wijze waarop Ecodorp Boekel is georganiseerd. Koolen: “Niet alleen in de ideeënvorming en uitvoering, maar ook in de samenwerking. Het gaat om vernieuwende ideeën die concreet herhaalbaar zijn. En mede door de zelfwerkzaamheid ook betaalbaar. Niet alleen het geheel, maar ook onderdelen kunnen inspireren tot navolging. De directe koppeling met de Sustainable Development Goals laat zien hoe je dit soort abstracte doelstellingen kunt omzetten in concrete acties.”

In Ecodorp Boekel speelt kalkhennep als bouwmateriaal een belangrijke rol. Namens het bestuur feliciteren wij alle betrokkenen bij dit project met het behalen van dit prachtige resultaat.

Vergelijkbare berichten