Workshop Bouwen met Kalkhennep

WORKSHOP BOUWEN MET KALKHENNEP 29 FEBRUARI

Zaterdag 29 februari wordt in Hunsel, bij de bouw van het huis van de familie Thomassen , een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop wordt georganiseerd door EcoBouwSalland i.s.m. Kalkhennep Nederland. De ochtendsessie draait om theorie; in de middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouwen we aan het woonhuis, een ontwerp van “Het Energiebureau”, uitgevoerd door HBR Timmerwerken uit Weert. De kalkhennep voor de gevels wordt door EcoBouwSalland ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt in het houtskelet.

Het ontwerp is gebaseerd op het creëren van een gezonde en energiezuinige woning gebouwd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Dit is vertaald naar een woning uit een houtskelet met gevels van kalkhennep, groene daken en zonnepanelendak. Meer informatie vind je op de website van de architect .

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Het is mogelijk om meerdere dagen mee te werken aan dit project om nog meer praktijkervaring op te doen. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland BV.

Waar: Anno1610, Jacobusstraat te Hunsel

NB! Parkeren kan verderop in de straat op het plein voor de kerk.

Wanneer: zaterdag 29 februari 2020

Tijd: 10:00 – 16:00 uur. Inloop vanaf 09:30

Kosten: € 97,50 inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

 

Aanmelden kan bij Ecobouw Salland: info@ecobouwsalland.nl

Share This Post