Biobased bedrijvengids

Onlangs presenteerde Holland Houtland de eerste biobased bedrijven gids van Nederland.

“Met meer dan 70 bedrijven is het een goed gevulde catalogus over bouwen met oneindige plantaardige grondstoffen en materialen, zoals hout, hennep, stro en vlas. Hij is voor en door bedrijven in de biobased bouw keten gemaakt. Met de toegankelijke presentatie biedt deze ook inspiratie, ingangen en achtergrond aan een veel bredere doelgroep. Inkopers, projectontwikkelaars en toekomstige opdrachtgevers van overheden of woningcorporaties biedt deze gids inspiratie, handvaten en direct ook een of meerdere bedrijven die hen verder kunnen helpen bij projecten.”

In de gids tref je naast de diverse koplopers op het gebied van biobased ontwerpen en bouwen ook de nodige achtergrond informatie aan over biobased materialen. Kalkhennep is één van de materialen die extra in de spotlights staat en waar we als vereniging een bijdrage aan mochten leveren.

Het resultaat mag er zeker zijn en we hopen van harte dat hiermee biobased bouwen (en natuurlijk bouwen met kalkhennep in het bijzonder) een flinke impuls gaat krijgen. De gids is hier te downloaden

Vergelijkbare berichten