Zomerworkshop Bouwen met Kalkhennep

ZOMERWORKSHOP BOUWEN MET KALKHENNEP 3 AUGUSTUS 2020

Op maandag 3 augustus 2020 wordt in het Ecodorp in Boekel een workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ gegeven. De workshop is een initiatief van Ecodorp Boekel en wordt georganiseerd door EcoBouwSalland in samenwerking met Kalkhennep Nederland. Een gedeelte van de ochtendsessie draait om theorie; in de rest van de ochtend en de hele middag ga je aan de slag met kalkhennep. Samen bouw je aan de muren van het Artist In Residence (AiR) gebouw op het terrein van het Ecodorp Boekel. De kalkhennep wordt ‘in situ’ (op de bouwplaats zelf) bereid en vervolgens direct verwerkt tegen een bestaande wand aan. Voor de echte doorbouwers is er de gelegenheid om de opvolgende dagen 4 en 5 augustus mee te werken.

De workshop

Tijdens de workshop leer je de basistechnieken, zowel in theorie als in praktijk. De workshop is een mooie opstap voor iedereen die wil leren bouwen met kalkhennep. Voor architecten, opdrachtgevers, zelfbouwers en bouwprofessionals. Rens Borgers verzorgt de workshop. Rens is ecologisch bouwer en grondlegger van bouwen met kalkhennep in Nederland. Tevens is hij oprichter en directeur van EcoBouwSalland.

We komen samen in het Ecodorp in Boekel; alwaar een ecologische wijk gebouwd wordt met veel ruimte voor experiment. Een unieke plek in Brabant . Een van de experimenten betreft de Artist in Residence (AiR). Dit is een project waarbij voor een periode van telkens ca 3 maanden een artiest uitgenodigd wordt om kunst te maken, geïnspireerd op het leven in het Ecodorp. Dit gebouw is ontworpen door archtect Huub van Laarhoven. Tijdens de workshop worden de wanden voorzien van kalkhennep, waardoor er een zeer gezond binnenklimaat zal ontstaan. In de workshop worden alle bijzondere eigenschappen van kalhennep op een rij gezet en toegelicht. Tevens leer je de verwerkings principes van kalkhennep in theorie en praktijk. Covid 19 – We zorgen voor een ruimte voor de theorie waar ca 14 mensen op 1,5m van elkaar kunnen zitten. – We faciliteren het werk zo dat de 1,5m afstand zo veel mogelijk wordt gerespecteerd. – We werken grotendeels in een open ruimte/ buiten.

Waar: Klein Rondeel 203, Boekel

NB! Parkeren Langs Klein Rondeel, langs het terrein van Ecodorp Boekel. Routebeschrijving

Wanneer: maandag 3 augustus, dinsdag 4 augustus, woensdag 5 augustus

Tijd: 10:00 – 16:00 uur, behalve woensdag 5 augustus 10-13.00uur. Inloop vanaf 09:30

Kosten: € 95,00 inclusief koffie, thee en lunch. Je inschrijving is definitief na het overmaken van het geld op bankrekening NL48TRIO0197910602 t.n.v. EcoBouwSalland te Heino.

 

Aanmelden kan bij Ecobouw Salland: info@ecobouwsalland.nl

 

impressie: Van Laarhoven combinatie architecten

Share This Post