Kalkhennep Nederland

De vereniging is opgericht door drie liefhebbers van gezond en milieubewust bouwen. In Nederland begint kalkhennep als bouwmateriaal beetje bij beetje in beeld te komen bij mensen die gezond en milieubewust willen bouwen. Zowel bij particulieren als bouwprofessional. De kracht van het bouwmateriaal is evident en verdient een extra impuls.

Zoals in kalkhennep de kalk de hennepbestanddelen op een speciale manier verbindt, wil Kalkhennep Nederland de verschillende schakels in de productie- en bouwketen met elkaar verbinden, de samenwerking tussen ketenorganisaties bevorderen en op elkaar afstemmen.

Samen!

Kalkhennep Nederland verschaft kennis over en organiseert activiteiten die leiden tot meer bekendheid van het bouwmateriaal kalkhennep in Nederland. Dit gebeurt via de website, bijeenkomsten, excursies en andere publicaties. Dit doen wij het liefst met partijen die hetzelfde belang delen, samen dus. We nodigen de hele keten van teler, producent, leverancier, beleidsmaker, ontwerper, bouwer, opdrachtgever tot gebouwgebruiker uit om actief deel te nemen aan ons platform.

Bestuur

Het dagelijkse bestuur wordt op dit moment gevormd door:

Hans van der Vorst - Voorzitter

Rens Borgers - Penningmeester

Ralf van Tongeren - Secretaris